2010. október 20., szerda

Minek a nagy tudás, ha rosszra használják?

Ha világűrből érkező, sokkal erősebb és intelligensebb lények szállnák meg a Földet, vajon jogosnak tartanánk-e, hogy élveboncolásnak vessenek alá bennünket? Pedig nyilván szépen el tudnák magyarázni, hogy ők mennyivel felettünk állnak és, hogy nem hiszik, hogy mi is érezhetünk fájdalmat, mint ők. Bizonyára megnyugtatnának bennünket, hogy tiszta, higiénikus ketrecekben fognak tartani és természetesen sajnálják, hogy durva kísérleteknek kell alávetniük minket, de meg kell értenünk, hogy ezt saját fajuk fenn tartására, javára teszik.

A világon az évente, kísérletekre áldozott állatok száma legalább 100 millió!, de lehet akár 3x annyi is!

Ezek a kísérletek a gyakorlatban nem sokat érnek és nagyon drágák - az egyetlen információ, amit nyerünk általa, hogy mekkora dózis kell az adott anyagból az öngyilkossághoz!!!


Ha ezek a kutatók égnek a vágytól, hogy embertársaikon segítsenek, miért a laboratóriumokba bújva árusítják ki orvosi és sebészeti tudásukat??? Nem a betegség és szenvedés elleni küzdelem színterein lenne a helyük? A világ sok régiójában nincs se orvos, se orvosság. Ha az élveboncoló az emberiséget kívánja szolgálni, menjen a dél-amerikai dzsungelekbe vagy az afrikai nyomornegyedekbe és kezdjenek el gyógyítani, betegségeket kezelni, amelyek csupán azért ölnek meg embereket, mert nincs orvos a közelben!

1 megjegyzés: