2010. október 19., kedd

Mentsd meg a Földet a késeddel és a villáddal!

Évente 52 milliárd állatot mészárolnak le hatalmas hús és tejtermék eladásszámot produkálva. Ezzel pusztítva a Földet. Nem egyszerű felfogni, miként is rombolja a haszonállat "gyártás" a bolygónkat. A globális felmelegedés második legnagyobb oka a haszonállat tartás! 18 %-át adja az üvegházhatásnak! Ha a globális felmelegedésről beszélünk, hallunk, akkor az első dolog, ami eszünkbe jut a közlekedés. Leginkább csak ezekről beszélünk. Különböző reklámokkal hívják fel a figyelmet és ösztönöznek bennünket, hogy inkább tömegközlekedést használjunk, ill. különböző módszerekkel is megpróbálják korlátozni az autók használatát. Pl.: páros-páratlan rendszám
Mégis, tudtátok a globális felmelegedésnek csak 13.5 %-át adja a közlekedés??? A túlzott hús fogyasztás, a haszonállat tartás azonban 18%-át! Ezért mondják, hogy jobb egy vegetáriánus sofőr, mint egy húsevő biciklis!

Tudtad, hogy miután egy tehén életet adott a kis borjának, rögtön teherbe ejtik ismét, ugyanis akár csak az embereknek, akkor termelődik tejük, mikor vemhesek?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése