2010. október 7., csütörtök

Mi van a tányérodon?


Úgy vélem, hogy ha valaki húst eszik, akkor az igenis tudja, hogy kerül az az állat a tányérjára. Nézzen a dolgok mögé és lássa, hogy az a nem-emberi lény min ment keresztül. amikor beszélek ezekről, sokan azt mondják, hogy nem érdekli őket, ne folytassam, mert ők holnap is húst akarnak enni. Igenis, tudnotok kell! Vállaljátok ezt fel! Mert az az állat értetek szenved annyit, értetek hal meg!

Az emberek, mivel nagyobb az erejük, ők döntik el, hogy az állatok mikor és hogyan halnak meg. Ez vajon helyes???

Nézzük a folyamatot, miként kerül a hús a tányérra. Mit élnek át ezek az állatok.
-Megbélyegzés: marhák esetében, minden állatnak bélyeget sütnek az arcára. Mi még a fogászaton is érzéstelenítőt kérünk. Ők nem kapnak!

-Szarvtalanítás: fognak egy nagy fogót és szintén érzéstelenítő nélkül, levágják az állatok szarvát. Hatalmas fájdalommal, vérzéssel jár.

-Szállítás: mi jár a fejedben, amikor élő állatszállító kocsit látsz? Gondolsz arra, hogy ők épp a tányérodra igyekeznek? Elképzeled, milyen lehet ott? Annyira összezsúfolják őket, hogy gyakorlatilag egymás hátán vannak. Eltörnek a csontjaik, megfagynak a hidegben, a hosszú utazástól annyira fáradtak hogy még szállítás közben elpusztulnak.


-Tejtermelés:a teheneket egész nap láncon tartják. Nincs mozgásterük, nem látnak fényt, a saját ürülékükben állnak, mert hogy lefeküdni nincs hely. Antibiotikumot kapnak, hogy még több tejet termeljenek. Általában egy tehén 20 évig él, ezek a tehenek alig 4 évig. Szerinted egészséges tejet adnak?

-Véreztetés: amikor rendelni készülsz egy étteremben és azt látod, borjú, sertés, marha, legyen előtted a kép, ahogy ezeket az állatokat fellógatják, elvágják a torkukat és kivéreztetik őket. Elméletileg ilyenkor eszméletlenek, mert kapcsot lőnek az agyukba! de általában eszméletüknél vannak! gondolj csak bele!

-Borjú: a borjúkat 2 napos korukban leválasztják az anyjuktól. kikötik őket, hogy ne fejlődjenek az izmaik. Alom, víz és fény nélkül tartják őket. 4 hónapos! korukra pedig levágják őket.

Sok sok információt írhatnék még ide.Vegyetek tudomást ezekről! Ezek még nem is a legborzalmasabbak! Tudjátok, hogy mit esztek! Ezek az állatok éreznek! Nekik is fáj. Felfogják, hogy mi történik.
Ők nem felebarátok, nem beosztottak. Ők is élőlények!!!




2 megjegyzés:

  1. Hát Humuszkám! Ezek után mégjobban szeretlek! Persze nem a tartalma miatt, hanem mert próbálod felnyitni az emberek szemét! Köszönöm, hogy ismerhetlek! Nagy Heni

    VálaszTörlés
  2. Jajj drága Humuszka! Ez ám a kellemes meglepetés :) köszönöm a kedves sorokat! nagyon jól esik! :) xx

    VálaszTörlés