2010. szeptember 22., szerda

Gyógyászati kísérletek

Az állatkísérletek természetesen nem csak a kozmetikaiparban tévesztik meg a fogyasztókat. A gyógyászati célú állatkísérletek épp olyan veszélyesek és megbízhatatlanok, mint "szépészeti társaik".

Számos tragédia származott abból, hogy állatok százain letesztelt és ártalmatlannak ítélt termékek emberek halálát okozták - hiszen egy adott faj esetében kapott eredmények nem biztos, hogy egy másik faj esetében is ugyanazt mutatják.

Számos eredményt annak köszönhetünk, hogy NEM tesztelték le az adott terméket állatokon (pl. ma sem lenne aszpirinünk, ha azt macskákon is tesztelték volna) és bizonyára rengeteg jó termék sosem jutott el a nyilvánossághoz, mert - bár lehet, hogy emberre veszélytelen - , de esetleg állatoknál súlyos mellékhatásokat okozott.

Remélem egyet értetek velem abban, hogy kimondhatjuk: ha létezik ugyanolyan megbízható, ugyanolyan hatásos tesztelési metódus, akkor az állatkísérletet azzal HELYETTESÍTENI KELL!

Állatkölyköket vakítanak, süketítenek meg, hogy megnézzék, hogy maradnak életben majd felnõtt korukban, ha külvilági ingerek nélkül nõnek fel; második fejet mûtenek egy kutyára, hogy lássák, vajon mi fog történni (ez igen népszerû kísérlet és többen elvégezték már; minden esetben az állat halálával végzõdött), középkorinak beillõ kínzóeszközzel nyújtanak négy felé állatokat, hogy vajon mikor repednek szét a csontjaik; mesterségesen elgyengítik macskák gerincoszlopát, hogy megnézzék, vajon tudnak-e mozogni két lábbal vonszolva magukat; elektromos csatlakozókat mûtenek állatok agyába, hogy elektromos impulzusokkal félelmet és fájdalmat válthassanak ki bennük... és ez csak néhány példa. Ezek azok a teljesen felesleges, szükségtelen és céltalan kísérletek, amik ellen szerte a világon minden állatvédõ szervezet tiltakozik!

Szükség van ezekre vagy feleslegesek? Te mit kensz ezután magadra???

2 megjegyzés:

  1. szia.
    nemrég találtam egy mannaszappanos kis hirdetéskét,megkukkantottam,kaptam pár hírlevelet, ugyanilyen témában. khm, a fürdőszobában található cumó fele a kukában kötött ki :-((((((((((

    VálaszTörlés
  2. ennek csak örülni tudok! szuper! :)

    VálaszTörlés