2010. szeptember 9., csütörtök

Állatokon NEM tesztelt termékek


ALTERNATÍV MÓDSZEREK
Ma már számos, az állatkísérleteket helyettesítő alternatív módszert ismerünk, melyek valóban szigorú kritériumok szerint ellenőrzött (validált) eredményt adnak, gyorsabbak, lényegesen hatékonyabbak és sok esetben olcsóbbak az állatokon végzett teszteléseknél. Néhány alternatív módszer felsorolása példaként:
- sejt-, szövet- és szervtenyészetek használata állatok helyett
- számítógépes szimulálás (modellezés) és számítógép alkalmazása, mint adatbank
- boncolás és biopszia (mintavétel)
- mikroorganizmus-tenyészet használata
- klinikai és járványügyi tanulmányok végzése embereken
- statisztikák használata stb.

Néhány állatokon NEM TESZTELT kozmetikum – csak a példa kedvéért:
Avon termékek, Oriflame termékek, DM termékek, Ilcsi kozmetikumok, Tesco termékek, Tulasi termékek, Nivea

4 megjegyzés:

  1. Kedves Judit orulok az oldalnak,most talaltam meg en csak olyan termekeket vasarolok amelyeket nem tesztelnek allatokon.Probalom terjeszteni ez mennyire fontos mert lattam videokat az olyan labaratoriumokrol ahol az allatokon tesztelnek.Jo lenne meg tobb info olyan termekekrol amelyek Magyarorszagon is elrehetoek,mert tobbnyire kulfoldi cegek listajat talaltam.Udv:Bacso Henrietta

    VálaszTörlés
  2. Kedves Heni!
    Nagyon örülök, annak hogy írtál és annak, amit írtál! Sajnos nem egyszerű ezeket a termékeket összegyűjteni, mert nem sok van. Talán a legelérhetőbbek a Tesco termékek. Amin a cég logója van, azokat nem tesztelik állatokon. Próbálom összegyűjteni a legtöbbet és, közzé fogom tenni!
    Üdv: Judit

    VálaszTörlés
  3. Együtt az állatokért2011. május 12. 1:02

    Kedves Judit,

    Én két éve tudatosan vásárolok, és annyival egészíteném ki a listát, hogy a L'Arbre Vert mosószerei sem tesztelnek állatokon. Remélem, ez hasznos információ, és minél többen fogunk áttérni az állatkísérletet elutasító termékekre! Üdv.: egy állatbarát

    Ui. épp az imént olvastam az alábbit: "Ugye te sem itatod a legjobb barátodat samponnal? A kutyád nem a legjobb barátod?"

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Sajnos az Avon,az Yves Rocher és a Nivea rákerült az "állatokon tesztelnek" listára nemrégiben.A Nivea több weboldalon is megjelent az " állatokon tesztelt" listán.
    Az Avon meg tesztelni kezdett,mert Kína bevezette,hogy csak olyan termékeket vásárolnak fel,amelyek teszteltek állatokon.Az Yves Rocher pedig nem tesztel,viszont olyan hozzávalókat is használ a termékeihez,amelyek tesztelve lettek állatokon.

    üdv:egy állatbarát..

    VálaszTörlés