2011. május 31., kedd

Ne fizess az állatkínzásért! Ne menj cirkuszba!!!


Ismét szomorúan vettem tudomásul, hogy még mindig fizetnek emberek azért, hogy szegény ártatlan állatok szórakoztassák őket! Igen, a cirkuszról beszélek. Nem tudom felfogni, hogy milyen jogon tesszük ezt ezekkel a gyönyörű, intelligens élőlényekkel. Milyen jogon várjuk el tőlük, hogy különböző trükköket mutassanak be, többször a nap folyamán? Milyen jogon??? Ezek az állatok nem ezt érdemlik. Szörnyű körülmények között élnek. Rengeteget utaznak, láncon vannak, kiállítva csak azért hogy minket szórakoztassanak! Hogy tehetik ezt az emberek??? Állítólag mi vagyunk a legintelligensebbek és mégis a legbarbárabbak?! Aki ezért fizet, aki a gyerekének ezt az élményt nyújtja, épp úgy bűnös! Részt vesz ezen szegény állatok kínzásában! Gondolkozzatok emberek! Inkább vidd el a gyereket egy vadasparkba, az talán egy fokkal jobb... vagy vegyél neki dokumentumfilmeket és tanítsd arra, hogy hogyan is viselkednek ezek az állatok saját környezetükben. Milliószor többet nyújtasz neki ezzel!
Bojkottáld a cirkuszt! Ne fizess az állatkínzásért!

4 megjegyzés:

  1. Elmennek és élvezik, mert "dearanyos".
    A legtöbb ember nem mer belegondolni, hogyan is élhetnek ezek az élőlények. Mert az rossz. Ezt azzal lehet elkerülni, hogy nem veszünk róla tudomást. Ez működik? Az ember alapjában véve önző, így tökéletes megoldás a tudatlanságba burkolózni. Megold-e ez bármit is? NEM.
    Mindig lesznek "cirkuszbajárók", de amíg lesznek olyanok, akik a "kényelmes tudatlanság" helyett tenni akarnak, van remény is.

    VálaszTörlés
  2. Én is így gondolom. Lehetnék az én is, Te is és még sokan mások, akik ezekről tudnak, és megtartják maguknak. De nem tehetjük! Legalább mi próbálkozzunk! Ha csak egy ember véleménye is megváltozik általunk, már nyertünk...
    Köszönöm a hozzászólásodat!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hülye vagy. Menjél el és nézd meg hogy élnek .Nem úgy ahogy gondolod. És amúgy is utálom az ilyen barmokat akik ilyen hülyeségeket írnak.

    VálaszTörlés
  4. Ritka nagy hülyeség-.-
    Teljesen ápoltak az állatok és tiszták, egészségesek!

    VálaszTörlés