2010. december 14., kedd

Az állatkínzás bűncselekmény!

Meg kell állítanunk a nevelésüket, a húsukért!
Meg kell állítanunk a megölésüket, a bundájukért!
Meg kell állítanunk az edzésüket, a szórakoztatásunkra!
Meg kell állítanunk a felhasználásukat, tudományos kísérletekre!

Kizsákmányoljuk az állatokat evésre, öltözködésre, szórakoztatásunkra, tanulásra! Az állatoknak jogaik vannak! Joguk van fájdalommentesen, kínzások nélkül élni! Nem nagyobb ketreceket akarunk, hanem ÜRES KETRECEKET!




AZ ÁLLATKÍNZÁS BŰNCSELEKMÉNY! NE HAGYD SZÓ NÉLKÜL! TÉGY ELLENE!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Olvastam a blogod, tetszik az eltökéltséged, a határozottságod a témában.
    A húsevésnek viszont én nem a MIÉRT-jét, hanem a HOGYAN-ját kérdőjelezem meg.
    Az oroszlán nem vadászik kedvtelésből. Csak, ha éhes. A sas nem csap le a nyúlra, csak mert annak a bundája kiváló pótmama lenne a tojásainak. A jegesmedvék közt nem divat átszelni a Földet, hogy pingvin-trófeákat gyűjthessenek. És a tigrisek sem szoktak pandára támadni, csak azért mert unják a saját csíkos mintájukat és valami divatosabbra vágynak. Ez így hülyén is hangzik. Azért, mert ez mind emberi szokás.
    Úgy gondolom, (ha viccesen is hangzik) a tápláléklánc "alacsonyabb" résztvevői iránt felelősséggel tartoznak a felettük állók. Állítólag az ember van a csúcson, de úgy viselkedünk, mint egy hülye picsa. Ez is kell, meg az is.
    Nekem nincs azzal bajom, hogy megeszem egy állatot. Ez előfordul a természetben is. Csak nem értelmetlenül és mértéktelenül.
    Kicsit hosszúra nyújtottam, de így sem fért bele minden.
    Több ilyen gondolkodású ember kellene mint te...

    VálaszTörlés
  2. Meg olyan is mint Te! Nem akarok senkit arra kényszeríteni, hogy mondjon le a húsevésről, csak azt szeretném ha belátóak és törődőek lennének más élőlények irányában - mint ahogy Te is. Pár mondatodból leszűrtem, hogy "egészséges", reális gondolkodású ember vagy. Mindenkinek rá kellene ébredni, hogy a tápláléklánc tetején lenni, nem azt jelenti, hogy "hajrá, zsákmányoljunk ki mindent!" hanem, hogy miénk a felelősség, hogy őrizzünk/védjünk/óvjunk. Az anyaföld nem a miénk, csak gondjainkra van bízva!

    VálaszTörlés